Studeren

Studievereniging Corpus Delicti

Individuele meeloopdagen

Ben jij geïnteresseerd in de opleiding Criminologie in Leiden en denk je erover na deze studie te gaan doen? CoDe biedt scholieren de mogelijkheid om samen met een student tijdens een individuele meeloopdag de studie en stad te verkennen. De scholieren zullen gekoppeld worden aan een student en samen zullen zij verschillende colleges of werkgroepen bijwonen. Op deze manier kunnen scholieren hopelijk een beter geïnformeerde keuze maken voor hun vervolgstudie. Deze dagen worden het hele jaar door georganiseerd. Wil jij graag een individuele meeloopdag? Mail dan naar code-secretaris@law.leidenuniv.nl.

Boekverkoop

Als lid van CoDe kan je met 5% korting je studieboeken bestellen.  Je bestelde boeken worden gewoon gratis thuisbezorgd! Klik hier om naar de bestelpagina te gaan. Op deze pagina krijg je een lijst te zien waarop alle boeken die je per studiejaar en semester nodig hebt. De boekenlijst voor het eerste semester is beschikbaar rond augustus. Voor het tweede semester kan je je boeken bestellen rond januari. Succes met studeren!

 

LET OP! Voor het vak Inleiding Criminologie is de aanschaf van het Criminologisch Kwartet vereist. Normaal gesproken is deze verkrijgbaar op de bestuurskamer van CoDe. I.v.m. de coronamaatregelen is nog niet duidelijk hoe de verkoop hiervan dit jaar zal plaatsvinden. Zodra dit bekend is, zal hierover informatie volgen via de site en de social media kanalen van CoDe.

SILverslagen

Heb je extra ondersteuning nodig tijdens het studeren voor de tentamens? Met behulp van hoorcollege-, werkgroep- en literatuursamenvattingen helpt SIL studenten met de voorbereiding voor hun tentamens. Alle leden van CoDe krijgen 20% korting bij aanschaf van hun SILverslagen! Check voor de actuele kortingscode de nieuwsbrief en facebookgroep van CoDe.

Tentamentrainingen

CoDe werkt samen met vaste bijlespartner AthenaStudies. Cursisten behaalden afgelopen jaar een gemiddeld slagingspercentage van 87%. De trainingen worden gegeven door ervaren docenten die minimaal een 8 voor het vak hebben gehaald. Speciaal voor CoDe-leden geeft AthenaStudies standaard 10% korting op alle tentamentraningen. Gebruik hiervoor de kortingscode te vinden in de nieuwsbrief en de facebookgroep.

CEL

CoDe evalueert alle criminologische vakken die gegeven worden tijdens de bachelor en de masters. Na goedkeuring van de vakdocenten worden de verslagen op de website gepubliceerd. Ben je benieuwd hoe criminologiestudenten de vakken beoordelen? Klik dan hier!