Over Ons

Bij iedere academische studiehoort een studievereniging

In de zomer van 2002 zijn de eerste initiatieven voor het oprichten van een studievereniging voor Leidse criminologiestudenten genomen.

Een jaar later in de zomer van 2003 wordt officieel de studievereniging, Corpus Delicti, opgericht te Leiden. Inmiddels is CoDe uitgegroeid tot de grootste studievereniging voor criminologie in Nederland met ongeveer 750 leden en meer dan 100 Vrienden van CoDe.

CoDe kenmerkt zich door het organiseren van een goede mix van gezelligheid en studiegerelateerde interesse. Deze mix komt tot uiting in tal van activiteiten, georganiseerd door vijftien commissies en het bestuur. Deze activiteiten strekken zich van borrels tot vakevaluaties en van studiereizen tot lezingen. Daarnaast heeft CoDe een eigen verenigingsweblog (alibicode.nl) en wordt eenmaal per jaar een almanak uitgebracht. Ook zorgt CoDe dat je geen stress hebt omtrent het bestellen van je boeken. Via CoDe kan je gemakkelijk al je boeken bestellen met een mooie korting van 5%.

Preloader
 • Tien jaar CoDe

  In het collegejaar 2012/2013 werd CoDe tien jaar. Dit werd groots gevierd met een drukbezochte lustrumweek met tal van activiteiten. Tevens werd er een memorabele lustrumreis georganiseerd naar San Francisco. De oprichting van de stichting voor de studiereis werd voltooid en in gebruik genomen.

 • Oprichten BUIT

  In het collegejaar 2013/2014 werd er een nieuwe, blijvende commissie opgericht: het Beroepsgeoriënteerde Uitjes en Informatie Team (BUIT). Deze commissie richt zich, zoals de naam doet vermoeden, op Beroepsgeoriënteerde activiteiten zodat leden zich bewust zijn van wat zij later met de studie criminologie kunnen doen. Tevens is het verenigingsmagazine ‘Alibi’ geheel digitaal uitgegeven en in een nieuw uiterlijk gestoken. Doordat de vereniging in razend tempo groeit werden de Statuten, het Huishoudelijk Reglement en het Financieel Reglement geheel herschreven zodat deze passen bij de omvang van de vereniging.

 • Nieuwe Website

  In het collegejaar 2014/2015 werd een nieuwe website gelanceerd. Alle (Alumni-)Leden hebben hiervoor een eigen inlogaccount gekregen. In lijn met de digitalisering is de Media Eenheid (ME) opgericht. Deze nieuwe Commissie is verantwoordelijk voor het maken en het verspreiden van foto’s van activiteiten, borrels en feesten. Verder is de toegankelijkheid voor internationale studenten vergroot door het organiseren van enkele Engelstalige activiteiten. Als laatste belangrijke verandering is de webshop voor de boekverkoop ontwikkeld.

 • Toegankelijkheid voor Leden

  In 2015/2016 is er gefocust op toegankelijkheid voor de leden. Er is een koffie-uurtje ingevoerd waar leden in de bestuurskamer een kopje koffie of thee kunnen krijgen. Verder is er meer focus op de acquisitie komen te liggen. Daarnaast is er een pinautomaat aangeschaft om betalingen eenvoudiger en veiliger te kunnen voldoen. Het Dertiende Bestuur heeft, in overleg met het Veertiende Bestuur en de RvA, besloten om de functies binnen het bestuur te herverdelen en de namen van de functies aan te passen. Deze gaan pas in werking in het Veertiende Bestuur. Commissaris Extern wordt Commissaris Media, de portefeuille zal..Read More

 • Vijftien jaar CoDe

  In het collegejaar 2017/2018 werd CoDe vijftien jaar. Dit lustrum werd gevierd met een week vol leuke activiteiten. Daarnaast werd er een lustrumreis georganiseerd naar Bogotá. Ook werd de Stichting Vrienden van CoDe opgericht, waardoor het beleid rondom Alumni-leden is veranderd en het mogelijk is geworden voor “Vrienden van CoDe” om per jaar een hogere donatie te doen aan CoDe.

Word lid van Corpus Delicti

de studievereniging voor Criminologie in Leiden